Salou Update 2016 – 2017

Bekend van de films en series met de naam Costa! Deze speelden zich af in wat ooit het stapwhalhalla was voor de Nederlandse jeugd. Tegenwoordig is het dorp wat volwassener geworden, maar dat betekend niet dat jij je er hoeft te vervelen. In dit artikel zal ik een korte introductie schrijven over het dorp waar ik vier maanden heb mogen wonen.

Strand

Nederlanders vertrekken massaal naar de spaanse costas met als grootste reden het lekkere weer en de mooie stranden. Salou is hier geen uitzondering op. Echter is het wel zo dat het dorp verschillende stranden kent. Hierdoor is er veel variatie en heeft elk strand weer zijn eigen sfeer. In totaal kent Salou 34 verschillende stranden. Mijn persoonlijke favoriet is toch wel Playa Larga vanwege zijn mooie ligging, dit strand is ook net wat rustiger dan bijvoorbeeld Playa Levante.

Eten

Salou kent vele verschillende Horeca gelegenheden. Voor een echte Hollandse maaltijd is het aan te raden om langs te gaan bij Hollandaluz. Chefkok Mike tovert hier de lekkerste spareribs voor jou op tafel, maar je kan er ook terecht voor een wat eenvoudigere snack. Wil jij echt op z’n spaans genieten? Dan is Kaluha wat voor jou, dit famillie restaurant aan het einde of begin van de boulevard kent een combinatie van een typisch Spaanse keuken met heerlijke gerechten. Voor een goede Pasta, Pizza of risotto kan je het beste terecht bij La Tagliatella, een Italiaans restaurant waarbij kwantiteit en kwaliteit hand in hand gaan.

Feestjes

Salou is ooit beroemd geworden om haar bruisende nachtleven. Er is dan ook keuze uit honderden kroegen en discotheken waar je een lekker drankje kan nuttigen. Voor een gezellig Hollandse avond kan je het beste terecht bij ’T Gat. Dit feestcafe blinkt uit in sfeer en het is er dan ook altijd gezellig. Voor een wat meer highclass avondje stappen is de Tropical een aanrader, deze discotheek kent meerdere zalen en verdiepingen en een zeer luxueuze uitstraling. Daarnaast kan je ook altijd een danspasje wagen in de Snoopys, een prachtige discotheek waar ook Costa! is opgenomen.

Wil je meer tips over Salou of andere gave vakantiebestemmingen spanje? Kijk dan op vakantiespanje.nl