Bezienswaardig

Vanwege de lange geschiedenis die Cambrils heeft zijn er diverse bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben. Hieronder volgen de belangrijkste onderverdeeld in Vilafortuny en Cambrils zelf.

Ermita de Santa Maria de Vilafortuny (Vilafortuny)

Deze kapel bevindt zich in een zijstraat van de kustweg tussen Salou en Cambrils, vlak na Hotel Best Cambrils. Gebouwd in de zestiger jaren en nog steeds in gebruik voor missen in de openlucht.

Castillo de Vilafortuny (Vilafortuny)

Als je Vilafortuny binnenkomt zie je meteen dit grote gebouw staan. Het kasteel is Prive eigendom en recentelijk in zijn oorspronkelijke staat gerestaureerd. Het dateert uit de 12e eeuw en bezit een grote vierkante toren met ramen in de gotische stijl.

Iglesia de Mas d’en Bosc (Vilafortuny)

Een kleine kerk gebouwd in 1575 als onderdeel van de parochie van Vilafortuny. De kerk bestaat uit de resten van een oudere kerk die door piraten was verwoest. Tegenover dit kerkje staat een prachtig huis wat Prive eigendom is.

Torre de l’Esquirol

Als je deze toren zo ziet dan denk je automatisch aan een verdedigingstoren echter het betreft hier een telegraafpost uit begin 19e eeuw, recentelijk gerestaureerd. Prachtig gelegen naast het strand.

Torre del Puerto

Een verdedigingstoren gebouwd in 1664 ter verdediging tegen de piraten. Nu is het het boegbeeld van de haven van Cambrils en tevens het Museo del Mar.

Portal de la calle Mayor

Dit is nog een van de weinig overgebleven toegangspoorten sinds de afbraak van de stadsmuren tot de oude dorpskern. Stamt uit de 14e eeuw.

Iglesia de Santa Maria de Cambrils

Eind 15e eeuw begon men met de bouw en gedurende de jaren zijn er veel wijzigingen toegepast. Gelegen aan een gezellig pleintje in het Casco Antiguo.

Torre de la Prisión

De enige toren die overgebleven is van de vijf die er waren ter verdediging van de stad. Als onderdeel van de stadsmuur gebouwd in 1375 door koning Pere III. Gedurende enkele jaren is deze toren gebruikt als gevangenis.

Torre de la Ermita de la Mare de Deu del Camí

Een grote, rijkelijk versierde toren uit de 14e eeuw die behoort tot de Ermita. Nu is deze toren verbouwd tot een museum en vanaf boven heb je fantastische panoramische uitzichten over Cambrils.

Romeinse opgravingen La Llosa

De ruines van een Romeinse villa uit de 1e eeuw. Gedurende de afgelopen 10 jaar is een groep vrijwilligers bezig met de opgravingen waarbij veel keramiek, potten en andere belangrijke voorwerpen uit die tijd zijn gevonden.

Parc Samá

Deze botanische tuin, gelegen op 5 km afstand van Cambrils, is zeker de moeite waard om te bezoeken. Dit park van 20 hectare groot is in 1882 aangelegd door de Markies van Marianao, Salvador de Samá i Torrents. Gebouwd ter ere van zijn familie die fortuin had gemaakt op Cuba. De planten en bomen zijn grotendeels afkomstig van dit eiland. Tevens zijn er enkele vreemde gebouwen te bewonderen in premodernisme stijl gebouwd.