Gezelligheid in de vissershaven

Cambrils, het gezellige en authentieke vissersdorp, staat bekend om de relaxte sfeer die het leven van vissers met zich meebrengt. Die rustige sfeer wordt elke werkdag rond 17.00 uur ruw onderbroken door de visafslag in de haven. Bekend in de verre omgeving vanwege de kwalitatief goede vis die hier verkocht wordt, dat blijkt wel uit het feit dat niet alleen de dorpsbewoners zelf hierheen komen maar ook restauranteigenaars uit de wijde omtrek.

Cambrils strekt zich uit van de grens met Salou, nabij Camping Sanguli, tot de stranden van Miami Platja, een kustlijn van meer dan 9 km lang met uiteraard diverse stranden van fijn goudgeel zand. Buiten de stranden is Cambrils bekend vanwege de goede visrestaurants die hier in de haven liggen. Daarnaast kan men goed winkelen in de smalle straten van het dorp, in zowel Port de Pescadors alsook el Casco Antiguo, verder het binnenland in gelegen. Daar in het oude dorp vindt elke woensdag de druk bezochte wekelijkse markt plaats. Hier kun je ook gezellig op een terras gaan zitten en het leven aan je voorbij laten gaan.

Recentelijk is de boulevard van Cambrils compleet vernieuwd wat tot gevolg heeft dat er meer toeristen naar Cambrils komen, zowel binnenlands als buitenlands. De gemeente Cambrils bestaat uit diverse wijken, elk met zijn eigen Karakter. Vilafortuny is de wijk gelegen tegen Salou aan en was vroeger een zelfstandig dorp. Jaren geleden is het echter bij de gemeente Cambrils gevoegd en dat leidde tot de ontwikkeling van de huidige villawijk. La Llosa is een wijk waar nog Romeinse overblijfselen te vinden zijn. De andere wijken zijn El Dorada Playa, Mar Cambrils, La Dorada, Tarraco en Cambrils Mediterrania. De laatste jaren komen er steeds meer buitenlanders wonen in deze wijken zowel permanent alsook voor de vakantiemaanden. Nu telt Cambrils 21.000 inwoners maar dit aantal stijgt snel. Dankzij het feit dat er in Cambrils niet veel grote hotels zijn, ontbreekt het hier nog aan de drukte die men wel vaak aantreft in andere kustplaatsen.

Naast dat je Cambrils kunt bereiken met de bus, trein of boot, is een leuk alternatief om te lopen of te fietsen over de wandelpromenade of naastgelegen fietspad. Deze alternatieve routes strekken zich helemaal uit van Salou tot aan het einde van Cambrils, soms langs de drukke kustweg maar vaker achter de Hotels langs, direct langs het strand, die overigens vaak veel rustiger zijn dan de stranden in bijvoorbeeld Salou.

In de nabijheid van Cambrils vindt je de botanische tuin Parc Sama wat zeker een bezoekje waard is.