Gaudi Centre Reus

Het Gaudi Centre in Reus is een nieuw museum waar je het leven van een genie zult leren kennen. Het 5 verdiepingen tellende gebouw bestaat uit het nieuwste museum van de stad en is geheel gewijd aan de bekendste inwoner van de stad, Antonio Gaudi, die hier is geboren. Het museum biedt je een fascinerende reis door het leven van de beroemde architect.

Tijdens een bezoek aan het Gaudi Centre leer je de verrassende natuurlijke facetten kennen die als bron van inspiratie hebben gediend voor de vele beroemde Modernisme werken van de architect. Bekijk alles eens door de ogen van een genie.

Het bezoek begint op de derde verdieping waar je tijdens een audiovisueel spektakel meer te weten komt over Gaudi’s leven, zijn vrienden, zijn ontwerpen en uiteraard zijn inspiratiebron, de natuur zelf.

Na het audiovisueel, kun je op een gedeelte van de derde en de tweede verdieping diverse schaalmodellen van Gaudi’s bekendste werken bekijken, betasten om zo de schoonheid te ontdekken en het werk via een andere invalshoek te bekijken.

Op de eerste verdieping, daar waar het bezoek aan het museum eindigt, kan je vele documenten, video’s en foto’s bekijken die allemaal de stad Reus met Gaudi linken. Daarnaast kun je over een reusachtige plattegrond van de stad Reus lopen om zo de belangrijkste Modernisme gebouwen van de stad te ontdekken die tevens bezocht kunnen worden tijdens de Modernisme route in het centrum van de stad.

Tijdens het bezoek aan het museum krijg je een kastje met koptelefoon om zo op diverse punten tekst en uitleg in het Engels te krijgen over wat je op dat moment ziet en ervaart.

Gaudi Centre Reus:

Openingstijden:
Weekdagen,
juli / augustus / september: 10.00 – 20.00 uur
rest van het jaar: 10.00 – 14.00 en 16.00 – 20.00 uur

Gesloten op: 25.12, 26.12, 01.01, 06.01

Prijs:
14 tot en met 64 jaar 6,00 euro
7 tot 14 jaar en 65+ 4,00 euro

Plaza del Mercadel, 3
Tel: 00.34.977.010.670
www.gaudicentrereus.com