Algemene informatie

Winkelen

Reus staat al jaren bekend als het commerciële hart van de omgeving en van Baix Camp. Er zijn veel winkels te vinden in de smalle straten die door de bewoners Tomb de Ravals worden genoemd. Wat je veel zult zien zijn kinderkledingzaken waar je voor een betere prijs dan in Nederland of België kleding kunt kopen voor je kinderen. De belangrijkste en meest bezochte winkelstraten vermelden wij hieronder.

 • Calle Monterols
 • Carrer Sant Joan
 • Calle Jesús
 • Calle Vent
 • Calle Basses Raval de Jesús
 • Calle Llovera
 • Avinguda Prat de la Riba
 • Carrer Major
 • Calle Galera
 • Calle Galanes

De openingstijden van de winkels zijn gewoonlijk van maandag t/m zaterdag van 09.30 tot 13.30 en van 16.30 tot 21.00 uur.

Winkelcentrum

In Reus ligt eem grote megamarkt Carrefour met enkele winkels eromheen. Dit winkelcentrum is van 10.00 tot 22.00 uur geopend en bevindt zich aan Avenida Maria Fortuny.

Daarnaast bevindt zich in het centrum van de stad het winkelcentrum El Pallol. Hier vind je winkels als, Berschka, Desigual, C&A Kids en vele andere zaken. Dit winkelcentrum is niet overdekt en onder het centrum bevindt zich een grote parkeerplaats.

Markten

De Mercado Municipal, de overdekte markthal ligt tegenover het ziekenhuis Sant Joan aan de Carrer Sant Joan en je kunt daar terecht op dezelfde tijden als de winkels.

Rondom deze markthal vindt ook wekelijks op maandag de Mercadillo plaats, de openlucht markt van Reus. De markt vindt plaats van 09.00 tot 14.00 uur.

Musea:

Museo Salvador Vila Seca
Een museum met voorwerpen uit de prehistorie en de oudheid. Tevens is er een permanente tentoonstelling over Gaudi in Reus. C/ Raval Sta. Anna. Tel: 977.34.54.18

Museo d’Art i Historia
De kunstwerken die te vinden zijn in dit museum zijn gerelateerd aan Reus en/of gemaakt door artiesten uit Reus en omgeving. Plaza Libertat. Tel: 977.34.48.33

Gaudi Centre Reus
Dit nieuwe museum is geheel gewijd aan Antonio Gaudi, die in Reus is geboren. Zo zijn er replica’s van zijn belangrijkste werken en vele andere objecten die met Gaudi te maken hebben. Het leuke van dit museum is, is dat het een interactief museum is dus je mag alles aanraken, voelen en fotograferen. Plaza Mercadal. Tel: 977.01.06.70

Openbaar vervoer

Bus
Het openbaar vervoer wordt verzorgd door de PLANA Bussen. Deze rijden op gezette tijden langs de kustplaatsen La Pineda, Salou en Cambrils en de steden Tarragona en Reus. De eindhalte van de bus uit Cambrils, Salou of La Pineda is het busstation van Reus. Hier vertrekt ook weer de bus terug naar eerder genoemde vakantieplaatsen. Let goed op voor zakkenrollers die argeloze toeristen als een gemakkelijk prooi zien.

Trein
De treinverbindingen tussen Reus en Barcelona zijn door RENFE geregeld. Men dient kaartjes te kopen bij het loket of uit de machine op het treinstation van Reus welke zich in het centrum van de stad bevindt.

Taxi
Er zijn vele taxi’s in de stad Reus. Taxistandplaatsen liggen verspreid door Reus. meer info

Vliegveld

Bij Reus ligt het regionale vliegveld, op slechts 10 km van Salou en Tarragona. De meeste vluchten hier komen en vetrekken naar Engeland en Ierland en Ryanair is dan ook de grootste leverancier. Dagelijks zijn er vluchten naar Duitsland, zoals Düsseldorf Weeze, en naar Brussel Charleroi, Eindhoven en Maastricht. Het vliegveld is door middel van busdiensten goed verbonden met de Costa Dorada, Cambrils, Salou en Tarragona. Voordeel van dit vliegveld is dat het klein is en alles net wat sneller gaat dan op de grote vliegvelden.

UPDATE: In de wintermaanden, tussen 1 november 2010 en 27 maart 2011, zullen er geen vluchten van Ryanair meer zijn naar Maastricht en Düsseldorf-Weeze. Het enige vliegveld in Nederland wat nog wel wordt verbonden is Eindhoven. Ook vluchten naar Groot Brittannië en Ierland zullen deze winter geen doorgang vinden in Reus, deze zijn verplaatst naar het vliegveld van Barcelona-El Prat. Of Maastricht weer aangevlogen zal worden in 2011 is nog niet bekend maar zal te lezen zijn op deze website of op www.spanjevandaag.com zodra het nieuws bekend wordt.

Politie

Er zijn diverse politieposten in Reus:

 • Policia Local – Tel: 977.75.96.96
 • Guardia Civil – Tel: 977.31.31.31