Stranden

De stranden van Cambrils strekken zich uit van de grens met Salou tot aan de grens van l’Hospitalet de l’Infant. De kustlijn is meer dan 9 km lang en de stranden zijn slechts onderbroken door de boulevard en de haven van Cambrils. Net zoals veel plaatsen aan de Costa Dorada zijn de stranden van uitstekende kwaliteit met fijn goudgeel zand, zacht aflopend in de zee. Enkele stranden hebben zelfs de blauwe vlag, een teken van kwaliteit. Cambrils heeft een uitgestrekte wandel en fiets promenade die vanuit Salou helemaal langs de kust loopt en waar je heerlijk van de omgeving kunt genieten. Alle stranden worden in de avond schoongemaakt en het zand omgewoeld. Hieronder volgt een overzicht van de stranden.

Playa de Cap de Sant Pere

Dit is het strand wat grenst aan het strand van Salou. Het wordt druk bezocht door de gasten van Camping Sanguli en de diverse hotels in de omgeving. Makkelijk te bereiken via de kustweg Salou-Cambrils.
Voorzieningen zijn: douches, toiletten, eet en drink gelegenheden, rode kruis, reddingsdienst, volleybal, watersport mogelijkheden, avondverlichting.

Playa de Vilafortuny

Een strand omgeven door een natuurlijke omgeving met veel bomen voor de schaduw. Veel bezocht door bewoners van Vilafortuny en toeristen die graag rustig op het strand willen liggen.
Voorzieningen zijn: douches, toiletten, eet en drink gelegenheden, rode kruis, reddingsdienst, volleybal, watersport mogelijkheden, avondverlichting.

Playa de l’Esquirol

Dit strand is makkelijk te herkennen aangezien hier een van de vele torens van Cambrils staat, de toren Mas d’en Bisbe. Daarnaast ligt een zeil en surf school.
Voorzieningen zijn: douches, toiletten, eet en drink gelegenheden, watersport mogelijkheden, avondverlichting.

Playa del Cavet

In 2002 is dit strand en de nabijgelegen boulevard helemaal opgeknapt en nu is het een populaire stek voor de bewoners van Cambrils. Vanwege het mooi aangelegde park ernaast en de mooie fietsroute zeer aantrekkelijk voor iedereen.
Voorzieningen zijn: douches, avondverlichting.

Playa del Regueral y Prat d’en Forés

Een erg moeilijke naam voor het hoofdstrand van Cambrils maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Een groot en breed strand.
Voorzieningen zijn: douches, toiletten, eet en drink gelegenheden, rode kruis, reddingsdienst, volleybal, kinderspeelpark, watersport mogelijkheden, avondverlichting.

Playa de Horta de Santa Maria

Het strand gelegen naast de vissershaven van Cambrils. Vaak geteisterd door hoge golven en daardoor misschien minder interessant voor kinderen. Naast het strand is het Parc del Pescador gelegen, het stadspark.
Voorzieningen zijn: douches, toiletten, eet en drink gelegenheden.

Playa de La Llosa

De naam zegt het al, het strand van de gelijknamige wijk. Gezellig strand bezocht door veel families en inwoners van Cambrils en de wijk La Llosa. Bijna langs het strand ligt de camping La Llosa.
Voorzieningen zijn: douches, toiletten, eet en drink gelegenheden, rode kruis, volleybal, kinderspeelpark.

Playa de l’Ardiaca

Dit strand grenst aan de wijken El Dorada Playa, Mar Cambrils, La Dorada, Tarraco en Cambrils Mediterrania en wordt dus ook druk bezocht door de bewoners hiervan.
Voorzieningen zijn: douches, toiletten, eet en drink gelegenheden, rode kruis, volleybal, kinderspeelpark.