De zomervakantie komt er weer aan, boek voordelig een vakantie!

De zomervakantie komt er weer aan, boek voordelig een vakantie!

De lente is net begonnen en veel mensen zijn op zoek naar een perfecte vakantie voor de zomervakantie. Je kunt natuurlijk nog even wachten met boeken en hopen dat er een mooie last minute actie voorbij komt, maar als je zeker wilt zijn van je zonnige zomervakantie bestemming, dan is het verstandig om nu al wat te boeken.

Wanneer je nu je vakantie boekt heb je genoeg tijd om alles voor te bereiden en eventueel dingen te regelen voor de vakantie. Denk aan eventuele vactinaties, zwemkleding en schoentjes, maar ook een leuke reisgids met tips en bezienswaardigheden zijn fijn om aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je niks gemist hebt als je weer thuis op de bank zit.

Je wilt natuurlijk dat je vakantie zo goed mogelijk verloopt en dat je zo veilig mogelijk op reis bent, lees daarom de onderstaande tips goed door zodat je zo veilig mogelijk op reis gaat.

  1. Geef je vakantieplannen altijd door aan je mensen die je vertrouwt, zoals je ouders, vrienden en buren. Zij kunnen af en toe even langs je woning rijden om te kijken of alles in orde is. Zet een vakantie nooit van te voren op Facebook, zeker niet openbaar. Hierdoor kunnen inbrekers huizen eenvoudig uitzoeken. Vermeld je reisdata dus nooit op het internet. Als je het leuk vindt om iets te posten kun je dit ook doen als je weer thuis bent. Veiligheid voorop!
  2. Als je met het vliegtuig reist, zet dan nooit je adres op je koffer, alleen je naam, telefoonnummer en e-mailadres. Inbrekers lopen vaak rond op schiphol om kofferlabels te checken. Zo weten ze precies wie er op vakantie zijn en dus niet thuis zijn.
  3. Zorg dat het lijkt alsof er iemand thuis is. Koop bijvoorbeeld automatische lichtschakelaars, zo lijkt het alsof er iemand thuis is omdat het licht steeds aan en uit gaat. Zorg er ook voor dat je brievenbus niet overvol is, hierdoor kunnen inbrekers ook getipt worden. het beste is om af en toe iemand langs je huis te laten gaan en de post weg te leggen, gordijnen open te doen en andere zaken te controleren.
  4. Doe alles goed op slot en controleer dit voordat je weg gaat. Ga ook niet overhaast van huis weg, hierdoor maak je fouten en kun je zomaar een raam vergeten dicht te doen.
  5. Wanneer je op je vakantie bestemming bent aangekomen, wil je ook zo min mogelijk risico lopen. Lees hier verder voor veilige vakantietips op je vakantie bestemming.