Stranden

Dat Salou een vakantiebestemming bij uitstek is bewijzen de vele stranden wel. Het fijne goudgele strand loopt langzaam af in de kristalheldere zee, ideaal dus voor kinderen. In het zand bevinden zich glinsters die samen met het zeewater voor een goudkleurig effect zorgen, vandaar Costa Dorada, gouden kust. Salou telt 8 stranden en enkele baaien waarvan sommige moeilijk te bereiken zijn en dus minder bekend zijn. De stranden van Salou zijn kwalitatief zeer goed en playa Ponent, Capellans en Llevant hebben een blauwe vlag. De stranden van Salou worden elke avond schoongemaakt en het zand wordt gedesinfecteerd. Enkele van deze stranden zijn omringt door bomen en natuurschoon en dus zeer aantrekkelijk om te verblijven. De belangrijkste stranden zijn:

Playa de Llevant

Vroeger was dit het strand van de vrouwen en nu is het hoofdstrand van Salou, met een lengte van 1,2 km en een breedte van 140 meter. Het is een natuurlijk strand en loopt langzaam af in de middellandse zee waardoor het zeer veilig is voor kinderen. Hoge golven en sterke branding komen hier bijna nooit voor.

Playa Ponent

Vroeger was dit het strand van de mannen en stond er een strandpaviljoen op het strand (zie geschiedenis). Nu is het een strand met een lengte van 1,1 km en in het bezit van een blauwe vlag wat betekent dat het zand en het zeewater van zeer goede kwaliteit is. Het Ponent strand grenst aan de ene kant aan het strand van Cambrils en aan de andere kant aan de jachthaven van Salou.

Playa Capellans

Vroeger was dit het strand van de geestelijken en de naam verwijst hierna terug. Het is een kleiner strand van 220 meter welke men kan bereiken via de Calle Bruselas. Net zoals de andere stranden loopt dit strand geleidelijk af in de middellandse zee en bestaat het uit fijn goudgeel zand.

Playa Llarga

Het aantrekkelijkste van dit strand van 600 meter lang is het feit dat het door veel bomen omgeven is en het dus in een natuurlijke omgeving ligt. Het strand bereikt men via de nieuwe wandelpromenade die 2 jaar geleden is gebouwd. In de omringende bossen bevindt zich de Beach Club van Port Aventura die helaas alleen toegankelijk is voor gasten van de hotels die bij het attractiepark horen. Dit strand wordt in augustus veel bezocht door de plaatselijke bevolking.

Playa llenguadets

Een kleine baai met een klein strand van 125 meter breed. Slechts te bereiken via een ingang aan de Calle de la Torrossa.

Penya Tallada

Een strand van 125 meter breed gelegen in een mooie baai. Er staan twee hotels naast het strand en is daardoor goed bezocht. Slechts te bereiken via de Calle Penya Tallada.

Cala de la Font

Dit kleine strand heeft een lengte van 70 meter en een breedte van 54 meter. Toegang tot het strand is makkelijk via de Calle de las Dunas. In de directe omgeving staat een hotel.

Cala Cranc

Het verst gelegen strand van Salou met een lengte van 85 meter en een breedte van 50 meter. Een prachtige omgeving is karakteristiek voor dit strand. In 2006 heeft het strand en de directe omgeving een opknapbeurt gehad en het is er nu nog mooier geworden.