Algemene informatie

Shopping

Er zijn in Salou 1.450 winkels in 70 verschillende categorieën die ervoor zorgen dat er een grote variëteit aan winkels is. De winkels liggen verspreid door Salou, zowel in het oude gedeelte als in het nieuwe meer toeristische gedeelte. In tegenstelling tot andere vakantieplaatsen zijn de winkels in Salou vaak de hele dag geopend (nieuwe gedeelte) en wordt er geen rekening gehouden met de siësta. De meeste winkels zijn te vinden in de volgende straten:

 • Calle Zaragoza (gedeeltelijk overdekt)
 • Avenida Carles Buigas
 • Avenida Principat Andorra
 • Paseo de Jaume I (boulevard)
 • Calle Mayor
 • Calle Barcelona
 • Via Roma
 • Calle de Ciutat de Reus

De openingstijden van de winkels zijn gewoonlijk van maandag t/m zaterdag van 09.30 tot 13.30 en van 16.30 tot 21.00 uur. In Salou echter zijn veel winkels van 09.30 tot 23.00 uur geopend, alle dagen van de week.

Markten

Salou heeft een overdekte markthal en deze bevindt zich in de Via Roma. Hier kan men verse groente, vis en vlees krijgen en is de sfeer altijd gezellig en druk. De Mercado Municipal heeft dezelfde openingstijden als de winkels.

Op maandagochtend wordt er in de nabijheid van de Passeig de Segregacio een wekelijkse markt gehouden. Deze mercadillo wordt altijd druk bezocht door de lokale bevolking en de toeristen. Van 09.00 tot 14.00 uur.

Supermarkten

Door heel Salou zijn diverse supermarkten te vinden, van klein, toeristisch en duur tot groot, Spaans en redelijk goedkoop. De Mercadona, bekend als de goedkoopste supermarkt van Spanje, is te vinden in het oude gedeelte van Salou, achter de Mercado Municipal. Liefhebbers van de Lidl of Aldi dienen naar Vila Seca of Cambrils te gaan waar vestigingen liggen van deze Duitse ketens.

In Salou ligt tevens de APPIE HEIN, een 100% pure Hollandse supermarkt met alleen maar Nederlandse producten en artikelen. Hier kunt u terecht voor vers bruin brood, krentenbollen, broodbeleg, Senseo pads, drop, paprika chips en nog veel meer. De APPIE HEIN is te vinden in de Carrer Vendrell, naast feestcafé ’t Gat van Nederland.

Musea

Museo del Esmalte Contemporaneo
In de Torre Vella is een museum gevestigd waar je diverse tekeningen en kunstwerken kunt bekijken. C/ Arquebisbe Pere de Cardona. Tel: 977.38.32.35

Centre CMC
In dit nieuwe gebouw van drie verdiepingen vinden op de begane grond regelmatig exposities plaats over de cultuur van Salou en Catalunya in het algemeen. Via Roma. Tel: 977.35.67.43

Banken en geldautomaten

In Salou zijn alle Spaanse banken te vinden. De meeste liggen in de Calle Barcelona en de Via Roma en ze zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 14.00 uur. Sommige banken zijn ook geopend op zaterdag.

Geldautomaten liggen overal verspreid door Salou en zijn te herkennen aan het woord “Cajero Automatico”. Met de Nederlandse pinpas kunt u overal pinnen, mits toegestaan door uw bank. Het pinnen is echter wel in een andere taal dan het Nederlands. Meest gebruikte taal is Duits of Engels. Pinnen in de winkels is in Spanje niet gebruikelijk dus je dient contant of met credit card te betalen.

Openbaar vervoer

Bus
Het openbaar vervoer wordt verzorgd door de PLANA Bussen. Deze rijden op gezette tijden langs de kustplaatsen La Pineda, Salou en Cambrils en de steden Tarragona en Reus. Ook hebben ze regelmatig lijndiensten naar Barcelona (met of zonder excursie). Bushaltes liggen overal verspreid en zijn te herkennen aan een rode paal met daarop de letters PLANA.

Trein
De treinverbindingen tussen Salou en Barcelona zijn goed door RENFE geregeld. Men dient kaartjes te kopen bij het loket of uit de machine op het treinstation van Salou welke zich in het oude gedeelte van het dorp bevindt.

Taxi
Er zijn twee taxicentrales in Salou. Naast normale taxi’s zijn er ook minibussen voor max 7 personen en rolstoeltaxi’s. Taxistandplaatsen liggen verspreid door Salou.

Trenet turistic
Salou heeft een toeristentrein die langs de mooiste en bekendste plaatsen van de stad komt. Er zijn meerdere haltes voor dit treintje en je dient eenmaal aan boord, te betalen voor de trip. Toeristisch maar wel leuk.

Apotheken (oftewel Farmacias)

Deze heten in het Spaans “Farmacia” en liggen verspreid door Salou. Er is altijd een apotheek die avonddienst heeft (zie Costa Dorada Infomagazine)

 • Farmacia Besora – Plaza Bonet, 1 – tel:977.38.03.43
 • Farmacia Canals – Carles Buigas, 14 – tel:977.38.13.63
 • Farmacia Plana – Via Roma, 17 – tel:977.38.27.61
 • Farmacia Oliva – Passeig Jaime I – tel:977.35.05.55
 • Farmacia Piro – Calle Valls, 3 – tel:977.38.13.88
 • Farmacia Coll – Passeig Miramar, 72 – tel:977.38.12.64
 • Farmacia Coret – Sinies, 3 – tel:977.38.07.88

Doktor

Indien u gebruik wilt maken van een doktor dan kunt u het beste contact opnemen met een van de diverse medische centra. De medewerkers van onderstaande medische hulpdiensten spreken vaak meerdere talen zoals Engels, Duits en Nederlands, dit in tegenstelling tot de CAP (spoedhulp dienst) de het Cruz Roja (rode kruis).

 • MS Doctors – Calle Valls – tel:977.38.30.10
 • Centros Medicos Catalunya – Calle Vendrell 4 – tel:900.12.25.70
 • Hospiten – Calle Terol,3 – tel:900.70.77.07
 • CAP Centro de asistencia primaria/urgencias – Carrer de Carillet, 12 – tel:977.38.31.04
 • Cruz Roja – tel:977.38.17.17

Politie

Er zijn drie politieposten in Salou. Indien u aangifte dient te doen van verlies of diefstal dan moet u naar de Mossos d’Esquadra, de Catalaanse politie, gaan. Daar dient u een formulier in te vullen die in het Nederlands of Engels is opgesteld. Dit is tevens uw bewijs van aangifte welke u nodig heeft voor uw verzekeringsmaatschappij. Aangifte kunt u ook doen via internet en de website van de Mossos d’Esquadra. Als u aangifte heeft gedaan via de website, hoeft u alleen nog maar naar het politiekantoor te gaan om de handtekening te zetten. Tevens is het mogelijk dat de agenten bij u in het hotel of appartement langs komen maar daar moet u van te voren over opbellen.

 • Guardia Civil – Carrer Ciutat de Reus – tel: 977.38.01.06
 • Policia Municipal – Plaza de la Pau – tel: 977.30.92.12
 • Mossos d’Esquadra – Av de Joan Fuster C/ de Mercè Rodoreda – tel: 977.929.400