Op schoolkamp in de Ardennen

Voor velen van ons een van de beste herinneringen van de basisschool is het schoolkamp. Vrijwel iedere basisschool in Nederland organiseert wel een kamp zo aan het einde van groep 7 of groep 8.
Ikzelf zat op een basisschool in Zeeland, destijds woonden wij in Vlissingen. Onze school koos voor een kamp over de grens, namelijk in de Ardennen. Heel ver zijn we immers niet verwijderd van dit prachtige natuurgebied.

Enfin, we hebben daar een top week gehad. Dit kwam met name door de vele activiteiten die we hier hebben ondernomen. De Ardennen is echt een perfecte plek om outdoor activiteiten te organiseren. Met vriendjes en vriendinnetjes hebben we gefietst, gewandeld, geklauterd, grotten verkent, en het leukste van alles was toch wel de survival tocht. Wat een avontuur was dat zeg. Voor velen van ons was dit het eerste uitje over de grens. Er ging een wereld voor ons open. Dit soort natuur hebben we natuurlijk helaas niet in Nederland. Dit kan je louter vinden buiten onze landsgrenzen. Dat maakte het schoolkamp nog magischer.

Qua accommodatie verbleven we in comfortabele blokhutten. Het eten werd ook verzorgd door de camping zelf meen ik me te herinneren. We zaten in de omgeving van Durbuy. Specifiek, ik heb het nog even nagevraagd, had de school deze camping geboekt: https://schoolkamp-ardennen.nl/. Nu ik de website bekijk, ik zie dat ze nog veel meer activiteiten ondernemen sinds dat wij er waren in 1997. Zo is er nu ook lasergamen en GPS spelletjes. Men is dus zeker met de tijden meegegaan, en de kids van vandaag de dag hebben andere verwachtingen dan wij destijds in de jaren 90.

Enfin, voor alle scholen in het zuiden des lands, zou ik een Ardennen kamp excursie van harte kunnen aanbevelen. Zoals gezegd, men kan daar natuur vinden die niet aanwezig is in ons eigen kleine kikkerlandje. Daarbij over de grens gaan, is wellicht ietwat lastiger dan in eigen land blijven, maar het voegt ook een klein beetje magie toe in de zin van meer vakantiegevoel, je bent toch in een ander land