Javea

Centraal gelegen tussen Valencia en Alicante vindt je het mooie stadje Javea. Het plaatsje is een typisch voorbeeld van een karakteristiek Spaans stadje zoals we deze allemaal in gedachten voor ons zien. In het geval van dit stadje klopt dit beeld dan ook volledig. Het is een geliefde plaats voor toeristen, maar de laatste jaren staat het stadje ook enorm in de belangstelling van de “overwinteraars”.

Klimaat

Dat Javea zo populair is heeft vanzelfsprekend veel van doen met het Mediterrane klimaat dat hier heerst. Heerlijk warme zomers en ook in het najaar en winter zijn de temperaturen nog zeer aangenaam te noemen. Dit klimaat zorgt ervoor dat dit stadje en omgeving een grote diversiteit aan flora en fauna te bieden heeft. Combineer dit alles met lekker eten en drinken, een vriendelijke bevolking en de populariteit is verklaard.

Dit is Javea op het Iberisch schiereiland een waar paradijs

Voor elk wat wils

Dit Spaanse stadje biedt elk wat wils. Uiteraard kun je hier volop genieten van zon, zee en strand. Uitgaansgelegenheden zijn er in overvloed te vinden, dus ook als je hier juist naar op zoek bent is dit stadje een prima reisbestemming voor je. Maar ook wanneer je iets meer wilt dan alleen dit is een bezoek aan dit grote dorp de moeite waard. Zeker als je de combinatie van zon, zee en strand zoekt met een stukje cultuur en geschiedenis heeft Javea veel te bieden. De oude binnenstad van het stadje ademt één al cultuur en historie. Hier vindt je de kerk van Sant Bartomeu en de Kapel van Santa Anna. Het is goed om te weten dat als je deze oude binnenstad wilt bezoeken je dan het beste te voet of met het openbaar vervoer kunt gaan. Parkeerplekken zijn er immer schaars.

Duanes del Mar is de haven van dit levendige stadje. Deze is eigenlijk in twee delen opgesplitst. Aan de ene kant heb je de vissershaven en het andere gedeelte is bedoeld voor de pleziervaart. In beide gedeelten is het heerlijk flaneren en genieten. Een aanrader is om eens vroeg in de morgen naar de vissershaven te gaan. Het is erg leuk om de vissers hun vangst aan wal te zien brengen.

Het is niet lastig om een goed onderkomen in Xàbia te vinden. Je hebt er een ruime keuze in hotels en appartementen, maar ook het huren van een huis of villa is hier net als in Frankrijk, heel goed mogelijk. Ook zijn er, hoe kan het ook anders, voldoende campings te vinden.