Heerlijke vakantie aan de Costa Dorada

Spanje is al jaren één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen, en dat is niet voor niets. Het kent prachtige regio’s met mooie steden, maar ook een hele lange kustlijn waar veel leuke badplaatsen te vinden zijn. Één van de mooie streken is de Costa Dorada. Deze regio vind je ten zuiden van Barcelona en is gelegen in de provincie Catalonië. De omgeving kenmerkt zich door sfeervolle badplaatsen waar jij heerlijk vakantie kunt vieren. Je vindt een overvloed aan hotels en vakantieparken in Catalonië, waardoor jij altijd wel een leuk plekje kunt vinden. Als je deze regio gaat bezoeken, zijn er een aantal hotspots die je niet mag overslaan. Wij zetten er een paar op een rijtje voor je.

Tarragona

Tarragona is één van de mooiste steden uit de regio. In deze stad aan de kust vind je onder andere overblijfselen uit de Romeinse tijd. De mooie ruïnes en het amfitheater zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast kent de stad een heel gezellig en sfeervol centrum, waar je heerlijk ontspannen kunt genieten van je vakantie.

Grotten van Marevelles

Rond het dorpje Benifallet vind je één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de regio. De grotten die je hier tegenkomt bewijzen dat er ook onder de grond allerlei moois te zien is. Je kunt onder begeleiding van een gids een tocht door de grotten maken.

Santa Maria kathedraal

In Tarragona kom je al snel de Santa Maria Kathedraal tegen. Deze kathedraal is gebouwd tussen 1170 en 1330 en is benoemd tot nationaal monument. De kathedraal kent een bijzondere bouwstijl en valt mede daardoor erg op. Je kunt de kathedraal ook van binnen bezoeken, om zo ook de indrukwekkende bouwstijl van de binnenkant te bekijken.

Naast deze hotspots in de regio Costa Dorada kent de regio natuurlijk ook veel mooie stranden. In combinatie met de heerlijke Middellandse Zee en het aangename klimaat, is het een ideale vakantiebestemming voor iedereen die op zoek is naar een fijne bestemming, niet al te ver van huis.