Een huis kopen in de Costa Dorada

Ben jij helemaal verliefd geworden op de Costa Dorada? Ben jij gezwicht voor de vele mooie badplaatsen en vind je de cultuur er helemaal geweldig? Dan is het misschien tijd om een huis te kopen in de Costa Dorada. Als je elk jaar op vakantie gaat naar dezelfde bestemming, kan het kopen van een vakantiehuis een goede investering zijn. Zo kan je wanneer je maar wilt naar de prachtige Costa en als je er niet bent kun je de woning verhuren.

Waarom wonen in de Costa Dorada?

Als je er al een paar keer op vakantie bent geweest dan weet je vast wel dat de Costa Dorada veel heeft te bieden. De Costa Dorada heeft een prachtige ligging en je kunt er vele mooie badplaatsen vinden. De bekendste badplaatsen zijn Barcelona en Tarragona, maar ook Salou en Sitges zijn leuke plaatsen. De Costa staat bekend om zijn warme zomers en milde winters. Je kunt er dan ook prima overwinteren als je het Nederlandse weer helemaal beu bent.

Ook de cultuur in Spanje kan een reden zijn waarom je een huis moet kopen in de Costa Dorada. De Spanjaarden zijn namelijk erg vriendelijk en willen je altijd helpen. Je zult je enorm welkom voelen.

pexels-photo-58737

Groot huizenaanbod

Je bent eruit: ik ga een huis kopen in de Costa Dorada. Voordat je op zoek gaat, moet je jezelf afvragen wat voor woning je zoekt. Ben je op zoek naar een appartement of toch een grote villa met zwembad? Ook is de locatie ontzettend belangrijk. De Costa Dorada is namelijk erg groot en kent verschillende steden. Wil je graag dichtbij de kust wonen? Of ben je verliefd geworden op de natuur in het binnenland? Houd er rekening mee dat de prijzen van de woningen langs de kust hoger zijn dan de prijzen van de huizen in het binnenland.

2

Schakel een makelaar in

Als je in Nederland een woning wilt kopen, schakelen we vaak een makelaar in. In Spanje is dit niet anders. Als je zeker weet dat je een woning wilt gaan kopen in Spanje kun je het beste met een Nederlandstalige makelaar in zee gaan. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de taalbarrière als je Spaans nog niet zo goed is. Zoek een Nederlandstalige makelaar welke veel kennis heeft over de Costa Dorada. Bespreek samen jouw eisen en wensen en vervolgens zal de makelaar een aantal woningen voor je uitkiezen.